Yoga

Yoga is 'in verbinding brengen. Het in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan, lichaam en geest, binnen en buiten, spanning en ontspanning. Om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren. Wie denkt dat het alleen rekken en strekken van de spieren centraal staat in Yoga doet de Yoga lessen tekort. De houdingen werken uiteindelijk door op alle lagen, denk aan je energie, ademhaling, organen, bindweefsel, spieren en ook op je stressregulatie via het zenuwstelsel. Yoga heeft talloze voordelen. • Meer ontspanning. • Opbouw van spierkracht. • Meer zelfvertrouwen. • Een betere concentratie. • Creëren van meer flexibiliteit en stabiliteit. • Jezelf uitdagen binnen je eigen mogelijkheden. • Je hoofd leegmaken en een momentje voor jezelf creëren.

Hatha

Hatha Yoga is een zeer complete yogavorm en de basis voor vele andere yogastijlen. Het richt zich op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van ons bestaan. Hatha is ontstaan in India en is de oudste vorm van Yoga. 'Ha' is de zon, het actieve, het mannelijke, Yang. En 'Tha' is de maan, het vrouwelijke, het kalme, Yin. Tegenovergestelden worden dus samengebracht, onder andere het lichaam, de geest en energie. Doel van hatha: het draait om evenwicht en uiteindelijk wordt via inspanning toegewerkt naar een staat van balans en evenwicht. Het doel is het samenbrengen van lichaam en geest. Het in contact komen met jezelf en het bereiken van een eenheid. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie. Voor veel mensen is Hatha yoga een belangrijk middel om stress te verminderen. Vaak word je van yoga lessen soepeler, maar het werkt ook erg positief voor de organen en zenuwstelsel.

Dinsdag

19u - 20.15u

Meld je aan

Maandag

10.45u - 12u

Meld je aan

Dinsdag

20.45u - 22u

Meld je aan

Fusion

Fusion betekend samen smelten. Geïnspireerd door hatha yoga, afgewisseld met of een combinatie van yin yoga en yoga nidra. Dit een les waar diverse yoga disciplines samen komen en misschien wel samensmelten. Laat je niet afschrikken door de lastige benamingen en schakel over naar het NU. Kom ervaren wat de les dit keer in jou naar boven haalt. Het ene moment kan het uitdagend en pittig voelen. Een andere keer overheerst het gevoel van diepteontspanning. In een veilige en ontspannen omgeving spelen we in op de dynamiek van de groep. Beginner of gevorderde? Dat verschil valt weg als iedereen die deelneemt de les benadert vanuit een open mind en zichzelf niet al te serieus neemt. Het gaat vooral om plezier hebben in datgene wat je doet.

Yin

Yin yoga is een yogavorm waarin houdingen op een passieve vorm lang worden aangehouden. Het doel is om zo veel mogelijk over te geven aan de houding, zodat het bindweefsel de ruimte krijgt om te stretchen. Yin yoga zorgt voor een strekking van het bindweefsel, waardoor er meer ruimte ontstaat in het lichaam. Dit helpt je om flexibeler te worden. Daarnaast heeft een Yin les een meditatief karakter, je zoekt de stilte op in jezelf en je leert om te gaan met je weerstand. Stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn, zolang er maar genoeg momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Yin zorgt voor die balans, omdat een les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen.

Tijdens de ceremonies

Meld je aan